Главни мени

1995/96.

Драмска секција оформљена је у септембру 1995. год. под руководством васпитачице Голубовић Јасмине. Просторија за пробе драмске секције је обезбеђенаdramska 1 тако што су ученици из собе бр. 28 пресељени у собу 35.

Прва представа коју је припремила ова секвија били су ''Женски разговори'' Душка Радовића. Представа је приказана, у оквиру прославе Осмог марта радницима и ученицима Дома, као и заинтересованим организацијама у граду. За припрему првог наступа на Регионалној домијади обезбеђени су костими и термини за пробе у Зајечарском позоришту и ангажован као спољни сарадник редитељ Бошко Димитријевић.

На Регионалној домијади одржаној у Књажевцу, 29. и 30. 05. 1996. драмска секција је са представом ''Колаж о љубави'' освојила прво место и пласирала се на Републичку домијаду која је одржана у Сомбору.

dramska21996/97.

Секцију је водила васпитачица Јелена Димитријевић а стручни сарадник је био глумац Јован Крстић, који је обновио ''Женске разговоре''. Драмска секција је освојила прво место на Регионалној домијади одржаној у Алексинцу и наступила на Републичкој домијади у Свилајнцу.

1997/98.

Координатор рада драмске секције била је васпитачица Марија Себић. Средином новембра започет је рад на новогодишњој представи која је приказана приликом доделе пакетића деци радника дома, као и у још неким установама у граду. Као стручни сарадници ангажовани су Јелена Шнеблић и Синиша Убовић, глумци позоришта ''Тимочке крајине'' а позориште је омогућило пробе на својој сцени. На Регионалној домијади, одржаној је у Зајечару 27-28. 03. 1998. наш сценски приказ ''Обраћање богородици тројеручици'' по тексту Љубомира Симовића, освојио је прво место.

Чланови драмске секције били су: Станковић Силвија, Божиновић Данијела, Илић Слађана, Милојковић Јелена, Божиновић Бојан и Првуловић Небојша.dramska 3 Награду за најбољу женску улогу освојила је Станковић Силвија. Републичка домијада је одржана у Београду 10 – 11. 04. 1998. Драмски приказ је освојио прво место. Тадашњи министар просвете, господин Јово Тодоровић, наградио је освајаче првих места новчаном наградом ( 1000,00 динара ).

1998/99.

За рад драмске секције задужене су Марија Себић и Јасмина Голубовић. Припремљена је новогодишња представа и започете припреме за домијаду. Регионалне домијаде планиране за 03. 04. 1999. (Лесковац) и 09. 04. 1999. (Врање) нису одржане због бомбардовања.

 1999/2000.

Млађи чланови драмске секције, под руководством васпитачице Марије Себић, припремили су новогодишњу представу ''Улични трубачи у бајци'', која је приказана у две установе (Пивара, Општински суд ), средњим школама и у Дому поводом поделе новогодишњих пакетића деци радника. Стручни сарадник драмске секције био је Милутин Вешковић. Драмски приказ ''Смрт мајке Југовића'' освојио је прво место на Регионалној домијади одржаној у Лесковцу као и на Републичкој домијади у Зајечару. У приказу су учествовали: Марина Голубовић, Милена Божиновић, Кристина Маџаревић, Аница Дурмишевић, Марија Поповић и Небојша Првуловић.

2000/01.

uputstvo ya upotrebu deceТо је прва година успешне сарадње са тадашњим  глумцем зајечарког позоришта Владимиром Цвејићем, као стручним сарадником. На сцену је постављена целовечерња представа - кабаре под називом “Упутство за употребу деце”. Текст је адаптација књиге Надежде Миленковић “Како да најлакше упропастите рођено дете”. Премијери представе 22. марта 2001. године, присуствовала је и ауторка, која није крила одушевљење игром и глумом наших ученика. Представа је више пута приказана за грађанство и у оквиру хуманитарне акције у сарадњи са Удружењем мајки и удружењем грађана Дечја радост. У мају 2001. године, чланови секције су под називом  Драмски студио дома ученика, учествовали на Фестивалу аматерских позоришта у Књажевцу. За најбољу колективну игру, награђени су специјалном наградом.

Део Регионалне домијаде у културно-уметничком стваралаштву одржан је у Прокупљу, 06. априла 2001. године. У конкуренцији драмског приказа, “Упутство за употребу детета” освојило је прво место а ученици Милена Божиновић и Бојан Тодоров награде за најбољу женски и мушку улогу.  Одлуком Министарства просвете, Републичка домијада 2001. године, није одржана.

2001/02.

    skola 90Почетком школске године, у рад драмске секције укључено је 18 ученика и ученица. Са сарадником Владимиром Цвејићем рађено је на обнови представе “Упутство за употребу детета” и на постављању нове представе, мјузикла “Школа деведесетих”. “Упутство за употребу детета”, одиграно је у позоришту, поводом поделе новогодишњих пакетића. Иста представа је гостовала у београдском позоришту Дадов 2. априла 2002. године.

    Представа “Школа деведесетих” (текст и музика Ђорђа Балашевића) победила је на Фестивалу аматерских позоришта Србије одржаном у Зајечару и учествовала на Међурегионалном фестивалу аматерских позоришта у Смедеревској Паланци, где је награђена за најбољу женску улогу.

    Уједно, ова представа је победила на Регионалној домијади и Републичкој домијади одржаној у Сомбору,  а Бојан Тодоров  је награђен за најбољу мушку улогу.

2002/03.

    Новогодишња представа “Чудна шума” одиграна је у 6 наврата. У сарадњи са Удружењем грађана Дечја радост, представа је одиграна за децу избеглице иautobiografija децу без родитељског старања.

    Драмска секција је обрадила текст Бранислава Нушића ''Аутобиографија''. Стручни сарадник је Владимир Цвејић. Регионална домијада је одржана у Неготину где је драмска секција освојила прво место. Награду за најбољу глумицу је добила Милена Божиновић. Републичка домијада је одржана у Крагујевцу где је наша драмска секција поново заузела прво место а припала нам је и специјална награда жирија за најбоље глумачко остварење.

   У Зајечарском позоришту ''Зоран Радмиловић'' 10. марта 2003. одржана је премијера Аутобиографије у трајању од 65 минута. Представа, је одиграна дванаест пута а јубиларни тринаести пут је изведена у позоришту радничког Универзитета ''Божидар Аџија'' где је добила велику наклоност публике. Чланови драмске секције су Катарина Вељковић, Траиловић Ранко, Милутиновић Нинослав, Божиновић Милена, Трипић Радмила, Јасмин Мариника Лорена, Недељковић Милена, Перуновић Милица, Николић Сања, Милена Србуловић, Миливојевић Данијел.

    За дугогодишњи рад и постигнуте резултате, Драмски студио Дома Ученика награђен је Повељом скупштине града Зајечара.

2003/04.

    Владимир Цвејић, стручни сарадник, адаптирао је текст Бранислава Нушића и режирао представу “Хајдуци”. У дужој верзији представа траје сат времена и у њој игра 20 глумаца. Премијера представе била је 19. јануара 2004. године. Представа је била на званичном репертоару позоришта Зоран Радмиловић и у периоду јануар-јун и одиграна је 4 пута.

    Чланови драмске секције су: Вељковић Катарина, Траиловић Ранко, Милутиновић Нинослав, Миливојевић Данијел, Недељковић Милена, Перуновић Милица, Јелена Пауновић, Јакимовски Лазар, Џунић Владица, Николајевић Љубиша, Игор Тодосијевић, Радојчев Нинослава, Наташа Милошевић, Раденковић Милица, Србуловић Милена, Николић Сања, Јасмин Лорена Мариника, Страхиња Марковић, Сања Стефанов, Станковић Дејан и Ненад Видaновић.

    Априла месеца, у Смедереву је одржан фестивал Нушићеви дани и представа је приказана у ревијалном делу. Драмски студио дома ученика наступио је пред 700 ученика основних и средњих школа. Представа је запажена и добила је кратак приказ и позитивну критику у емисији Хроника фестивала, првог програма РТС.

     На регионалној домијади у Сурдулици освојили смо друго место.

2004/05.

    У овиру пројекта “За разлику богатији”, у сарадњи са Удружењем грађана Дечја радост, 2005. године, реализована је позоришна представа “Ромео и Јулија”. Окосница представе је иста сцена одиграна на 5 језика: српском, енглеском, бугарском, влашком и ромском. Премијерно је приказана у позоришту Зоран Радмиловић, 31. маја 2005. године, а сав приход је упућен основној школи у селу Јаша Томић. Приход са друге представе уручен је Александри Радовић, тешко оболелој ученици економске школе.

   На  Регионалној домијади одржаној у Зајечару, драмска секција наступила је са приказом “Коштана” у адаптацији Владимира Цвејића. Представа је прошла незапажено.

2005/06.

Сусрети ученичких домова југоисточног региона, почели су такмичењем у културно-уметничком стваралаштву 25. марта 2006. године у Нишу. Драмски приказ “О штетности дувана”, у адаптацији и режији Милутина Вешковића, освојио је прво место. На Републичкој домијади одржаној у Врњачкој бањи 13-14. априла поново смо били најбољи и освојили прво место. У драмском приказу су наступили: Ненад Видановић, Немања Божиновић, Јована Обрадовић, Марија Милосављевић, Јелена Живановић и Јелена Пауновић.

2006/07.

    Регионално такмичење домова југоисточног региона у школској 2006/07. години, одржано је у Зајечару.  Драмски приказ “Краљевић Марко и Муса Кесеџија”, режирао је Милутин Вешковић. На Републичкој домијади, одржаној у Лесковцу, 27-29. априла 2007. године,  драмски приказ освојио је прво места а награде за најбољу женску и мушку улогу припале су Марији Милосављевић и Немањи Божиновићу. Поред њих, у представи су наступили и Ненад Видановић, Кристина Младеновић, Јелена Живановић и Радуловић Илија.

2007/08. Наша прича

2008/09. Омер и Мерима

2009/10 Лепотица и звер

Бројач посета

838794

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31